Services

‘Is getekend naar beste wetenschap…

01

Waardebepaling

... om te dienen waar zulks zal behoren ...’  Zo luidde de ronkende zin onder de taxatierapporten van onze mentoren en deze heeft niets aan kracht verloren. Ouderwetse dienstverlening vormt de kern van onze taxaties.

Lees verder
02

Consultancy

Als het gaat om kunst, antiek, kostbaarheden en historische objecten zijn financiële scenario’s steeds weer anders en vaak complex, waardoor een opdrachtgever grip op de zaak kan verliezen. Waardewerk helpt en adviseert.

Lees verder
03

Museum services

Museumtransacties vereisen de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Managers en conservatoren worden vaak geconfronteerd met ingewikkelde verantwoordingsprocessen. Een onafhankelijke partij kan dan uitkomst bieden.

Lees verder
Referenties

Quotes

"Alle specialisaties onder één dak"

Zij bieden alle specialisaties onder één dak en werken samen met een selecte groep gecertificeerde specialisten die hun taxaties nauwkeurig en altijd op tijd leveren. Ook hun samenwerking en communicatie vinden wij erg prettig. Wij beschouwen Waardewerk als een betrouwbare partner en zijn zeer tevreden over hun dienstverlening.

Hoofd kunstcollecties
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

"Praktisch en juridisch"

Wij werken inmiddels al vele jaren prettig samen met Maatschap Waardewerk. Zij adviseerde ons praktisch en juridisch bij de nieuwe opzet van ons kunstbeleid en ontzorgt ons bij de lange termijn uitvoering daarvan. Juist omdat kunst hun corebusiness is - en niet die van TNO - en omdat zij om die reden de kwetsbaarheden binnen dat veld kennen, maakt dit de samenwerking bijzonder waardevol.

Projectmanager
TNO

"Museum services"

Waardewerk is a highly competent agent in the museum's procurement chain for finding and brokering specific historical objects.
Their knowledge of the market and expertise in object evaluation provides substantial and significant support for the House of European History.

Hoofdcurator en administratief directeur
House of European History

"Taxatie grote, complexe collectie"

Met hun vermogen om aan te sluiten op ons collectiebeheersysteem, kozen we Waardewerk voor de taak; ze produceerden een zeer uitgebreid taxatierapport, inclusief waarderingen van de vintage machines voor de productie van chocolade en koekjes. Voor ons was het erg nuttig dat Waardewerk ons een verscheidenheid aan experts kon leveren voor onze complexe collectie. We waren vooral blij met de after-sales service om ons te helpen om het beheer van onze collectie te verbeteren.

Conservator
Zaans Museum

"Was het leven altijd maar zo ..."

It was a pleasure to deal with you; a smooth transaction and a very nice meeting; I wish life could always be that simple!

Verzamelaar, Parijs
Over onze museumverkoop van zijn ultieme schat

"Sterk en cruciaal netwerk"

Waardewerk beschikt over een effectief en actief netwerk, dat is opgebouwd uit een mix van verschillende lagen cruciale contacten en connecties. Van professionals tot lokale vrijwilligers die allen dicht bij de opdracht staan. Dat bepaalt mede het succes en de goede resultaten van onze advies- en uitvoeringsopdracht ontzamelen gemeentelijke collectie kunstwerken. Onze huidige kerncollectie is voor de toekomst gewaarborgd. Deze is goed gedocumenteerd en overzichtelijk opgeslagen in ons eigen depot.

beleidsmedewerker kunst & cultuur
Nederlandse gemeente