Team

Over Waardewerk

Onze filosofie

Waardewerk

Maatschap
Maatschap Waardewerk is een onafhankelijk taxatie- en adviesbureau dat uitblinkt in taxaties en expertises van kunst, antiek, kostbaarheden en historische objecten. Musea, bedrijven en overheden kunnen bij Waardewerk terecht voor inventarisatie en waardering van collecties, taxaties voor allerhande doeleinden of voor het traceren, beoordelen, aankopen en voorfinancieren van collectiestukken. Tot de vaste opdrachtgevers van Waardewerk behoren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Huis van de Europese Geschiedenis (het museum van het Europese Parlement) te Brussel.

Team
Partners in Waardewerk zijn Rob Driessen en Erik Paol, twee gecertificeerde registertaxateurs met samen meer dan vijftig jaar ervaring in hun vakgebied. Beide partners zijn lid van beroepsorganisaties TMV (Federatie van Taxateurs, Makelaars, Veilinghouders in roerende zaken) en RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors). Driessen en Paol worden ondersteund door bureaukrachten Kim Nathalia en Romy Beck en een selecte groep veelal gecertificeerde freelancespecialisten. Dankzij deze werkwijze kan Waardewerk garanderen dat de client altijd de meest accurate expertise krijgt, op welk gebied dan ook, met het absolute gemak van één aanspreekpunt.

Standaarden
Nauwkeurigheid, transparantie en professionaliteit staan bij Waardewerk hoog in ’t vaandel. Een essentieel uitgangspunt daarbij is dat de partners geen commerciële posities vertegenwoordigen en volstrekt objectief kunnen zijn. De werkmethode is voor een belangrijk deel gebaseerd op best practices van RICS, de internationale professionele organisatie van taxateurs in roerende en onroerende goederen (Royal Institution of Chartered Surveyors). In het zgn. Red Book van RICS zijn deze best practices verankerd in een serie ethische beginselen m.b.t. onafhankelijkheid, samen te vatten in vijf grondregels:

  • wees integer
  • wees respectvol naar alle betrokkenen
  • handel in het belang van de branche
  • verleen hoogstaande service
  • neem verantwoordelijkheid

Dankzij het wereldwijde RICS-netwerk heeft Waardewerk altijd toegang tot de meest actuele kennis binnen het vakgebied. En die kennis kunt u in uw voordeel gebruiken.

Tarieven
Het standaarduurtarief is €140 exclusief btw, met een minimumtarief van €420 exclusief btw. Reis-en verblijfkosten na afstemming. Offertes zijn gebaseerd op goed overleg met de opdrachtgever en op de best mogelijke voorbereiding. Er wordt graag geïnvesteerd in een heldere opdrachtbevestiging, zodat de uitvoering en levering van de opdracht rimpelloos verloopt. Alles op basis van een ondubbelzinnige offerte met nacalculatie.

Waardewerk

Het team

Partner, taxateur

Erik Paol

Lees bio
Partner, taxateur

Rob Driessen

Lees bio
Projectmanagement

Romy Beck

Lees bio
Finance

Kim Nathalia

Lees bio